Førskolegruppe

I Ramstad Barnehage har vi eget førskoleopplegg for de som skal begynne på skolen.

En gang i uka har førskolebarna førskolegruppe der de jobber med Trygg Trafikk, arbeidsboken Trampoline og andre praktiske oppgaver som forbereder dem til skolen.

Vi fokuserer på at barna opplever mestring og glede i det de gjør disse dagene. Vi har et tett samarbeid med nærliggende skoler. Vi drar på besøksdager, samarbeidsmøter og i tillegg kommer ansatte fra skolefritidsordningen til noen av skolene på besøk. Dette fører til en trygg overgang, der barna har med seg gode erfaringer knyttet til skolegangen.

Noen barn kjenner på utrygghet i forhold til skolestart. Det er viktig at vi er sensitive og får med oss dette. Det er også viktig at barnet får mulighet til å snakke om det som fører til usikkerhet slik at vi hjelper dem med å mestre følelsene og tankene de har.

Barnehagen følger Bergen kommune sine retningslinjer for overføring av informasjon mellom barnehage og skole.