Overgang hjem - barnehage

Overgangen fra hjem til barnehage kan være stor for barna. Vårt fokus er på det enkelte barn. Gjennom et godt samarbeid med foreldrene vil barnet kunne får en trygg og god start i barnehagen.

I forkant av barnehageoppstart får barnas hjem informasjon om barnehagen, avdeling og tilvenningsperioden. Barna får også mulighet til å besøke barnehagen før oppstart om dette er ønskelig.

I tilvenningsperioden gjennomføres oppstartsamtaler for å skape best mulig trygghet for foreldre, barn og personalet. På denne måten kan barnehagen bedre tilpasse rutiner og organisere tid og rom, slik at barnet får tid til å bli kjent og etablerer relasjoner.

For nye foreldre inviteres det til et informasjonsmøte i løpet av juni måned. I tillegg innkalles alle nye foreldre til en oppstartsamtale.