Omsorg og trygghet i barnehagen

For oss ligger omsorg i et «hei», en klem, et smil og et fang å sitte på. En voksen som viser varme og tilstedeværelse i møte med barna. Det er viktig for oss å skape et godt grunnlag for trivsel, glede og mestring ved å være gode rollemodeller for barna. Gjennom disse verdiene lærer barna å ta imot og gi omsorg til hverandre. Personalet jobber aktivt med ”Grønne tanker – glade barn”, en psykologisk førstehjelp der barn lærer å forholde seg til følelser. En måte å se og hjelpe hvert enkelt barns behov på.

Vi jobber med omsorg ved at:

• Vi deler barna inn i mindre grupper. Det gir større mulighet til å se hverandre, skape trygghet og knytte tette vennskapsbånd.
  • Vi er lydhøre voksne som engasjerer oss i det barnet ønsker å formidle.
  • Vi legger til rette for daglig hvile for alle barna. Med sovestund for de yngste og rolig musikk, fortellinger og boklesing for de eldre.